Mainos

Argentiinan odotetaan saavan naispresidentin

Tuoreet kyselyt antavat selkeän voiton Cristina Fernandez de Kirchnerille kaikkiaan 13 ehdokkaan joukosta.

Argentiinan poliittisessa historiassa on perinne, jonka mukaan maan presidentiksi ei voi nousta selviämättä voitokkaana Buenos Airesin maakunnassa. 14 miljoonan asukkaan maakuntaan, johon samanniminen pääkaupunki ei kuulu, on ahtautunut 35 prosenttia koko maan väestöstä.

Tähän perinteeseen luottaa myös nykyisen presidentin Nestor Kirchnerin vaimo Cristina Fernandez de Kirchner, joka pyrkii maan johtoon miehensä jälkeen. Fernandez, 54, tai kansanomaisemmin pelkkä Cristina, on keskittänyt vaalikampanjansa Buenos Airesin maakuntaan, missä hän myös piti kampanjansa viimeisen puhetilaisuuden.

Huomenna pidettävän ensimmäisen äänestyskierroksen alla julkaistut kyselyt antavat selkeän voiton Cristinalle kaikkiaan 13 ehdokkaan joukosta.

- Osa unelmistamme alkaa toteutua, ja nyt meidän on tehtävä töitä, jotta viimeisetkin toteutuvat, hän sanoi puheessaan torstaina.

Kirchner laskee ennen muuta saavansa miehensä tukijoiden äänet. Nestor Kirchner on saanut maan lamassa olleen talouden jaloilleen, vaikka inflaatio onkin jälleen selvässä nousussa, kasvu laantunut ja ulkomaisen investoinnit tyrehtyneet.

Cristina Fernandezin päävastustajina pidetään keskusta-vasemmistolaista Elisa Carriota, joka on kampanjoinut ennen muuta korruptionvastaisilla teemoilla, ja entistä talousministeriä Roberto Lavagnaa, jolle Nestor Kirchner antoi kenkää onnistuneen talouskuurin jälkeen.

Argentiinan ensimmäinen naispresidentti oli María Estela "Isabela" Martínez de Perón, joka valittiin ensin varapresidentiksi ja toimi presidenttinä vuosina 1974-1976. Hän oli Argentiinan presidentin Juan Perónin kolmas vaimo.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.