Mainos

Argentiinan kuolemanlentäjä jäi kiinni Espanjassa

Argentiinan sotilasjuntan "kuolemanlentoihin" osalliseksi epäilty lentäjä on pidätetty Espanjassa.

Juntta surmautti poliittisia vankeja heittämällä heitä lentokoneesta mereen valtakaudellaan 1976-83. Espanjassa pidätettyä lentäjää epäillään osallisuudesta tuhannen ihmisen surmaamiseen, kun hän toimi Argentiinan laivaston lentäjänä.

Espanjan poliisi pidätti miehen kansainvälisen etsintäkuulutuksen nojalla Valencian lentokentällä, kun hän oli valmistautumassa viimeiseen lentoon ennen jäämistään eläkkeelle.

Pidätetyllä 57-vuotiaalla miehellä on Hollannin ja Argentiinan kaksoiskansalaisuus, minkä takia Hollanti ei ole suostunut luovuttamaan miestä oikeuden eteen Argentiinaan. Hän on toiminut hollantilaisen Transavia-yhtiön lentäjänä vuodesta 1988. Pidätetty on myös kertonut avoimesti menneisyydestään työtovereilleen.

- Hän kertoi, että hänen ohjaamistaan koneista heitettiin eläviä ihmisiä ulos teloittamistarkoituksessa, kertoi nimeltä mainitsematon työtoveri argentiinalaiselle tutkintatuomarille maan virallisen Telam-uutistoimiston mukaan.

Sotilasjuntan valtakaudella katosi Argentiinan hallituksen laskelmien mukaan ainakin 11 000 ihmistä, joita juntta piti vastustajinaan.

(MTV3 - STT - DPA - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.