Mainos

Argentiinan inflaatiosta arvioitua pahempi

Argentiinan inflaatio nousee varatalousministeri Jorge Todescan mukaan tänä vuonna noin 45 prosenttiin. Viikonvaihteessa julkaistussa haastattelussa esitetty arvio perustuu oletukseen 2,50 peson dollarikurssista.

Argentiinan tämän vuoden budjettilaskelmat perustuivat arvioon 15 prosentin kuluttajahintojen noususta. Noin 30 prosenttiyksikköä inflaatiosta johtuu Todescan mukaan peson devalvoitumisesta dollaria vastaan.

Argentiinan peso romahti sen jälkeen, kun maan hallitus irrotti tammikuussa peson suorasta dollarisidonnasta. Maa myös jätti hoitamatta 141 miljardin dollarin suuruisen ulkomaisen velkansa.

Perjantaina peson päätösnoteeraus dollaria vastaan oli 2,78 pesoa. Kansainvälisen valuuttarahaston ryhmä on parhaillaan Argentiinassa keskustelemassa talouskriisin hoidosta. Argentiinan hallituksen mukaan IMF:n apu on välttämätöntä. Sitä ei ilmeisesti kuitenkaan ole kovin nopeasti tulossa.

Jo ennen tammikuun kriisin kärjistymistä IMF lykkäsi useiden tukilainojen maksatusta, koska Argentiinan hallitus ei pitänyt kiinni lainaehdoista. IMF:n lähteet kertoivat viime viikolla, ettei 22 miljardin dollarin lainaohjelmasta jäljellä olevia lähes 10 miljardia dollaria anneta Argentiinan käyttöön.

Lähteiden mukaan Argentiina voisi mahdollisen uuden ohjelman puitteissa saada vain sen verran lainaa, että se kattaisi maan IMF:lle tänä vuonna erääntyvän velan eli noin 5 miljardia dollaria.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.