Mainos

Argentiinalaiset osoittivat mieltä Suomen lähetystön edessä

Sellutehtaasta noussutta kiistaa puidaan parhaillaan New Yorkissa. Asia on Argentiinan vaatimuksesta myös Haagin kansainvälisen tuomioistuimen käsiteltävänä.

Sadat argentiinalaiset ympäristöaktivistit ovat osoittaneet mieltään Botnian sellutehdasta vastaan Suomen suurlähetystön edustalla Buenos Airesissa. Mielenosoittajat vaativat totuttuun tapaan sellutehtaan siirtämistä uruguaylaisesta Fray Bentosin rajakaupungista muualle.

Valtaosa mielenosoittajista saapui aamulla busseilla Fray Bentosin naapurikaupungista Gualeguaychusta Buenos Airesiin. Mielenosoitus tukki useiden tuntien ajaksi osan vilkasliikenteistä Santa Fe -katua, jonka varrella lähetystö sijaitsee.

Mielenosoitus järjestettiin samaan aikaan kun Argentiinan ja Uruguayn valtuuskunnat jatkoivat New Yorkissa neuvotteluja sellukiistan ratkaisemiseksi. Välittäjän, Espanjan YK-lähettilään Juan Antonio Yanezin johdolla käytävissä neuvotteluissa ei osapuolten mukaan ole edistytty.

Vaikka Argentiina ei enää virallisesti vaadikaan Botnian sellutehtaan siirtämistä Fray Bentosista muualle, on tehtaan "sijoittaminen" edelleen koetinkivenä. Tehtaan on määrä aloittaa toimintansa syyskuussa.

Kiista on Argentiinan vaatimuksesta Haagin kansainvälisen tuomioistuimen käsiteltävänä. Argentiina syyttää Uruguayta maiden välisen Uruguayn rajajoen hallintaa koskevan sopimuksen rikkomisesta. Uruguay puolestaan esitti pari viikkoa sitten Haagissa asiapaperin, jonka mukaan Botnian sellutehdashankkeesta oli kerrottu naapurimaalle hyvissä ajoin ja Argentiina olisi antanut sille siunauksensa.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja