Mainos

Argentiinaan naispresidentti

Cristina Fernandez de Kirchner on julistautunut vaalien voittajaksi. Hänen pahin kilpailijansa Elisa Carrio on myöntänyt tappionsa.

Argentiinassa Cristina Fernandez de Kirchnerin voitto presidentinvaaleissa on varmistunut ääntenlaskun edetessä.

Kun äänistä oli laskettu 94 prosenttia, senaattori Cristina Fernandez oli saanut niistä 45 prosenttia. Hänellä on yli 20 prosenttiyksikön etumatka toiseksi suosituimpaan ehdokkaaseen Elisa Carrioon, mikä riittää valintaan suoraan ensimmäisellä kierroksella.

Cristina Fernandez on jo julistautunut vaalien voittajaksi. Carrio on myöntänyt tappionsa ja onnitellut Fernandezia vaalivoiton johdosta.

Cristina Fernandez sanoi voitonpuheessaan, että suuri voitto tuo mukanaan myös suuren vastuun. Hän aikoo jatkaa nykyisen presidentin keskusta-vasemmistolaista politiikkaa.

Fernandezin voittoa ennakoitiin jo ennen vaaleja tehdyissä mielipidemittauksissa, joissa häntä kannatti 45 prosenttia äänestysikäisistä.

Elisa Carrion kannatus mielipidemittauksissa on ollut 20 prosentin luokkaa.

Äänestysaikaa jatkettiin Buenos Airesissa

Äänestyspaikat sulkeutuivat Argentiinassa klo 23 Suomenaikaa. Maan pääkaupungissa Buenos Airesissa äänestysaikaa jouduttiin kuitenkin jatkamaan tunnilla, koska äänestyspaikoilla oli runsaasti äänestäjiä jonossa.

Äänestäminen on pakollista Argentiinassa. Äänestämättä jättämisestä saa sakot.

Fernandezin voittoa ennakoitiin jo ennen vaaleja tehdyissä mielipidemittauksissa, joissa häntä kannatti jopa 45 prosenttia äänestysikäisistä.

Fernandezin kovin vastus persidenttikisassa on ollut kyselyjen kakkonen Elisa Carrio. Hänen kannatuksensa mielipidemittauksissa on ollut 20 prosentin luokkaa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.