Mainos

Argentiina vie sellutehdaskiistan Haagin tuomioistuimeen

Argentiina on haastanut Uruguayn Haagin kansainväliseen tuomioistuimeen, koska se haluaa, että maiden rajalle nousevan sellutehtaan rakennustyöt keskeytetään.

Argentiina vie Metsä-Botnian ja espanjalaisen Encen sellutehdashanketta koskevan kiistan Haagin kansainväliseen tuomioistuimeen. Argentiina on haastanut oikeuteen naapurimaansa Uruguayn, jonka kanssa se kiistelee tehtaan rakentamisesta maiden väliselle rajalle.

Argentiina haluaa tuomioistuimen keskeyttävän rakentamisen ja punnitsevan Argentiinan näkemyksen siitä, että rakennusprojekti rikkoo Uruguay-joen hallintaa koskevia kahdenvälisiä sopimuksia. Argentiina vaatii lisää myös hankkeen ympäristövaikutuksia selvittäviä tutkimuksia.

Metsä-Botnian toimitusjohtaja Erkki Varis ei ole yllättynyt kiistan uudesta käänteestä.

- Asiantuntijoidemme mukaan on äärimmäisen epätodennäköistä, että oikeuskäsittelyllä olisi vaikutusta sellutehdashankkeeseen, sanoo Varis.

Varis painottaa, ettei Metsä-Botnia ole osapuolena oikeuskäsittelyssä. Yhtiö aikoo kuitenkin seurata tarkasti käsittelyn etenemistä.

- Oikeuskäsittely ei ole välttämättä negatiivinen asia, jos se rauhoittaa tilanteen, Varis huomauttaa. Hänen mukaansa työt sellutehdastyömaalla jatkuvat normaalisti.

Kiista selluhankkeesta on tulehduttanut Argentiinan ja Uruguayn väliset suhteet pahoin. Sadattuhannet argentiinalaiset ovat osallistuneet hanketta vastustaviin mielenosoituksiin.

Metsä-Botnia on koko ajan korostanut, että ratkaisun avaimet ovat Argentiinalla ja Uruguaylla.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.