Mainos

Argentiina vararikon partaalla

Argentiina on vararikon partaalla. Korkein oikeus purki eilen pankkitalletusten nostorajoitukset, mikä merkitsee sitä, että tallettajat voivat nostaa pankeista vaikka kaikki rahansa.

Argentiinalaiset olivat viime yönä iloisia mutta presidentti kauhuissaan. Presidentti Eduardo Duhalde pelkää nyt, että kansalaiset tyhjentävät tilinsä ja vievät pankit konkurssiin.

- Pelkään, että muiden maiden tapahtumat toistuvat meillä. Kun pankeilta loppuu raha, on keskuspankin vietävä ne konkurssiin, Duhalde sanoi.

Duhalden pelko on aiheellinen. Myös talousasiantuntijat pelkäävät pankkien joutuvan vararikkoon.

Argentiinan korkein oikeus yllättäen kumosi kaksi kuukautta voimassaolleen talletusten nostokaton perustuslain vastaisena. Kun pankit seuraavan kerran avautuvat, talous voi ajautua anarkiaan jos kansalaiset ryntäävät tyhjentämään tilinsä. Argentiinalaiset itse ovat jo menettäneet uskonsa. Argentiinan keskuspankki yrittää nyt ostaa aikaa määräämällä pankit kiinni maanantain ja tiistain ajaksi.

Duhalde on viides presidentti Argentiinassa sitten joulukuun alun. Hänen oli määrä esitellä tänään uusi talouspolitiikka jolla Argentiina oli määrä saada nousuun. Sen menestyksestä taas riippuu elintärkeä kansainvälinen tukipaketti. Nyt ohjelman julkistus on lykätty toistaiseksi. Oli oikeuspäätöksen takana mitä vain, maan talouden kohtalo nyt on argentiinalaisten tallettajien käsissä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.