Mainos

Argentiina: Sellutehdashanke jäihin Uruguayssa

Maailmanpankin rahoituslaitos AFC on julkistanut selvityksen, joka näyttää vihreää valoa Metsä-Botnian tehdashankkeelle.

Argentiinan presidentti Nestor Kirchner on pyytänyt Maailmanpankkia keskeyttämään lainoituksen Urugyayhyn rakennettavalle sellutehtaalle. Suomalainen Metsä-Botnia rakentaa sellutehdasta Argentiinan ja Uruguayn rajalle.

Argentiinan valtiollinen uutistoimisto Telam kertoo, että Kirchner on kirjoittanut Maailmanpankin pääjohtajalle Paul Wolfowitzille. Kirjeessään Kirchner on pyytänyt, että Maailmanpankki jäädyttäisi rahoituksen kunnes Argentiinan ja Uruguayn välejä hiertänyt sellutehdaskiista on ratkaistu kansainvälisessä tuomioistuimessa.

Maailmanpankin alainen rahoituslaitos IFC julkisti vajaa kuukausi sitten ympäristöselvityksen, joka näytti vihreää valoa Metsä-Botnian tehdashankkeelle.

Metsä-Botnia on hakenut IFC:ltä 70 miljoonan dollarin eli noin 55 miljoonan euron luottoa, kun koko investoinnin kokonaishinta nousee miljardiin euroon. Vaikka IFC:n lainaosuus on pieni, sillä on tärkeä rooli kokonaisuuden kannalta.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.