Mainos

Argentiina jarruttaa Metsä-Botnian tehtaan rahoitusta?

Työntekijät ovat lopettaneet lakkoilun sellutehdastyömaalla

Argentiinan hallitus on ryhtynyt uusiin painostustoimiin jarruttaakseen Maailmanpankin rahoitusta Metsä-Botnian sellutehdashankkeelle Uruguayn Fray Bentosissa, kertoi argentiinalainen Clarin -sanomalehti perjantain numerossaan.

Lehden mukaan Argentiinan ympäristösihteeri Romina Picolotti on lähettänyt Maailmanpankin johtajalle Paul Wolfowitzille kirjeen, jossa kerrotaan Argentiinan hallituksen päättäneen ryhtyä uusiin riippumattomiin tutkimuksiin kaavailtujen sellutehtaiden ympäristöhaittojen selvittämiseksi. Aiemmat Fray Bentosissa toteutetut ympäristöselvitykset ovat Maailmanpankin teettämiä.

Piccolotti muistuttaa myös kirjeessään, että sellutehdaskiista on vireillä Haagin kansainvälisessä tuomioistuimessa ja että "tuomioistuimen päätös saattaa merkitä että Botnian on siirrettävä tehtaansa muualle", kirjoittaa Clarin. Espanjalainen metsäyhtiö Ence päätti viime kuussa siirtää sellutehtaansa Fray Bentosisa muualle Uruguayhin.

Clarinin mukaan Maailmanpankin päätös siitä, myönnetäänkö Botnian hankkeelle miljoonaluotto vai ei, on julkistamista vaille valmis.

Metsä-Botnian viestintäpäällikkö Kirsi Seppäsen mukaan Fray Bentosin tehdas aloittaa toimintansa aikataulun mukaisesti ensi vuonna. Rakennustyöt pääsivät jälleen käyntiin, kun työntekijöiden lakko sellutehdastyömaalla päättyi perjantaina.

Rakennustyöt olivat keskeytyksissä yli kaksi viikkoa, koska osa työntekijöistä vaati muun muassa eurooppalaisten työntekijöiden käytön rajoittamista ja palkkaerojen tasoittamista.

Nyt voimassaolevaan sopimukseen tehtiin joitakin työntekijöiden etuja koskevia tarkennuksia ja työntekijöiden kokous hyväksyi sopimuksen äänestyksessään perjantaina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.