Mainos

Argentiina ja Uruguay neuvotteluihin tehdaskiistassa

Neuvottelut ovat alkamassa lähiviikkoina Madridissa. Asiasta kertoi Espanjan ulkoministeri.

Argentiina ja Uruguay ovat suostuneet kahdenvälisiin neuvotteluihin kiistassa, jonka Uruguayn Fray Bentosiin rakennettava Metsä-Botnian sellutehdas on synnyttänyt maiden välille.

Espanjan ulkoministeri Miguel Angel Moratinos ilmoitti tänään, että Argentiinan ja Uruguayn hallitusten edustajat ovat ensi kertaa valmiita suoriin neuvotteluihin, joiden on määrä alkaa lähiviikkoina Madridissa.

Ulkoministeri Moratinosin mukaan maiden lähentyminen on Espanjan kuninkaan erityislähettilään Juan Antonio Yanezin viimeaikaisten tunnustelujen tulosta. Yanez on viime päivinä matkustanut ahkerasti Argentiinan ja Uruguayn väliä tapaamassa molempien maiden hallitusten edustajia.

Yanez neuvottelee myös Botnian johdon kanssa, ja uusia tapaamisia on argentiinalaisten lehtitietojen mukaan odotettavissa lähipäivinä.

Uruguay teki tänään selväksi, ettei se istu neuvottelupöytään ennen kuin argentiinalaisten sellutehtaan vastustajien pystyttämät tiesulut puretaan.

Ympäristöaktivistit ryhtyivät jälleen illalla tukkimaan Uruguayn puolelle johtavia siltoja. Urugayn hallitus korosti myös, että se ei neuvottele Botnian sellutehtaan uudelleensijoittamisesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.