Mainos

Arduinin etsintälentoon kerätään yhä rahaa

Suomalaiset taustajoukot keräävät yhä rahaa naparetkeilijä Dominick Arduinin etsintöjen jatkamiseen.

Ranskalaisyhtiö Cerpolex on valmis järjestämään uuden etsintälennon, jos sille löytyy maksaja.

Illalla Pariisiin Siperian Khatangasta palannut Cerpolexin johtaja Bernard Buigues arvioi pelkkien helikopterilentojen maksavan noin 60 000 dollaria. Tämän päälle tulevat vielä järjestelykulut, jotka ovat 3 000 - 4 000 dollaria.

Lappilaisella Jatunin Tarha -yhdistyksellä on koossa puheenjohtaja Sven Pahajoen mukaan 8 000 - 10 000 euroa. Yhdistys ottaa vastaan lahjoituksia ja on luvannut antaa kaikki varansa Arduinin etsintään.

Arduinin työnantaja Suomen Latu ei aio enää osallistua jatkoetsintöihin. Toiminnanjohtaja Tuomo Jantusen mukaan Suomen Latu vastaa viime perjantaina tehdyn ja tähän asti viimeisen etsintälennon kustannuksista.

Buigues sanoo olevansa pahoillaan vaikeasta ja epävarmasta tilanteesta. Koskaan aiemmin ei Pohjoisnavalle matkaava ole hänen mukaansa kadonnut näin jäljettömiin.

-Arduinilla on yhä pienen pieni mahdollisuus olla elossa. Epäilen kuitenkin hänen joutuneen onnettomuuteen, Buigues myöntää.

Ensimmäisenä naisena yksin Pohjoisnavalle pyrkivä Arduin lähti matkaan 5. maaliskuuta, eikä hänestä ole tehty havaintoja lähtöpäivän jälkeen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.