Mainos

Arduinia ei löydetty ensietsinnöissä

Dominick Arduinia ei ole löydetty. Sen sijaan evakuoinnin itselleen tilannut ranskalaismies on pelastettu huonokuntoisena.

Seikkailija Dominick Arduiniin ei ole saatu yhteyttä perjantain jälkeen. Arduin on kadonnut yrittäessään ensimmäisenä naisena yksin Pohjoisnavalle. Suomalaisranskalaisen Arduinin tukijoukot kertovat, etteivät he ole tänään saaneet uutta tietoa Arduinin sijainnista tai voinnista. Sen sijaan pelastusmiehistö on onnistunut pelastamaan samalla seudulla yksin hiihtäneen ranskalaismiehen, joka oli tilannut itselleen evakuoinnin.

Dominick Arduin logistiikasta sekä huolloista vastaava Cerpolex Ltd on pelastanut jäihin uponneen ranskalaisen Frederic Chamard-Boudetin. Samalla lennolla yritettiin saada näköhavain Arduinista, mutta siinä ei onnistuttu.

Arduinin pelastusoperaatio on nyt keskeytynyt pimeän takia, ja etsintöjä jatketaan taas päivän valolla.

- Cerpolexille on annettu virallinen pyyntö Dominickin evakuoinnista, mikäli tilanne sitä vaatii, kertovat Arduinin tukijoukot.

- Olemme yrittäneet yhteyttä paikan päällä tilannetta valvovaan Dominickin valmentajaan Francois Bernardiin. Puhelinyhteydet eivät kuitenkaan ole toimineet. Ongelmista Iridium-puhelinyhteyksissä ovat raportoineet kaikki retkikunnat.

- Francois Bernardin on määrä lähteä pelastuslennolle. Tiedotamme välittömästi, kun saamme uutta tietoa pelastusoperaation kulusta, luvataan taustavoimista.

- Eilen illalla saimme vahvistuksen Dominickin Argos-lähettimen viimeisimmästä signaalista. Ranskalaisen Argos-yhteyksiä välittävän CLS:n mukaan viimeisin signaali oli vastaanotettu varhain aamulla lauantaina 6. maaliskuuta.

Dominick Arduinin etsinnöistä tiedotetaan internetissä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 09.03.2004).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.