Mainos

Arctic Sean kaapparit joutuivatkin kapteenin panttivangeiksi?

Surullisen kuuluisa Arctic Sea -aluksen kaappaustapaus on saanut jälleen uuden käänteen.

Laivan kaappaajina tähän asti pidetyt miehet väittävät yllättäen laivan kapteenin pitäneen heitä panttivankeinaan, kertoo venäläinen sanomalehti.

Miehet ovat sanoneet hakeneensa myrskyn takia suojaa Arctic Sea -alukselta. Kun he myrskyn laannuttua halusivat lähteä aluksesta, kapteeni oli estänyt aikeet.

Puolustusasianajaja Omar Akhmedovin mukaan kahdeksan kaapaajaa ovat todellisuudessa ympäristöaktivisteja, eivät piraatteja, joiksi heitä on luultu.

- Hei eivät voineet lähteä Arctic Sea -aluksesta, koska sen kapteeni ei ilmoittanut rannikkovartiostolle, mitä oli tapahtunut. Kapteeni esti heitä rantautumasta mihinkään eurooppalaiseen satamaan. Sen sijaan rahtilaiva suuntasi Länsi-Afrikan rannikolle.

Puolustusasianajajan mukaan hänen edustamansa miehet ovat intohimoisia ympärsitöaktivisteja. Kaikki pidätetyistä ovat jo aiemmin liittyneet ympäristöryhmittymiin, jotka puoltavat Itämeren suojelua.

Kaikkiaan kahdeksaa miestä epäillään laivan ja sen 15 hengen miehistön kaappauksesta Itämerellä heinäkuussa.

Venäläisten syyttäjäviranomaisten on seuraavaksi selvitettävä kaappareiden motiivit ja se, mitä lastia laivassa kuljetettiin. Joidenkin huhujen mukaan Arctic Sea -alus olisi kuljettanut lastinaan muutakin kuin puutavaraa. Villeimpien arvelujen mukaan laivalla olisi salakuljetettu radioaktiivista ainetta.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.