Mainos

Arctic Sea -tutkinta valmistunut Venäjällä

Venäläinen tutkintalautakunta on saanut valmiiksi tutkintansa rahtilaiva Arctic Sean kaappauksesta. Kuuden epäillyn kaapparin jutut on siirretty syyttäjänvirastolle. Syytenimike on merirosvous, mistä maksimirangaistus Venäjän laissa on viisitoista vuotta.

Nyt oikeuteen joutuvat kuusi epäiltyä kiistivät pidätyksen jälkeen syyllisyytensä. Sen sijaan joukon latvialainen johtaja on jo aiemmin myöntänyt syyllisyytensä ja saanut seitsemän vuoden vankeustuomion. Toinen tunnustanut kaappari sai viisi vuotta vankeutta.

Venäläismedian mukaan epäiltyjen kaappareiden joukossa oli neljä latvialaista, kaksi virolaista ja kaksi venäläistä. Lisäksi miehiä avusti Virosta yhdeksäs epäilty, jonka juttu on jo oikeuskäsittelyssä.

Suomalaisen varustamon omistama Arctic Sea -rahtialus kaapattiin Itämerellä 24. heinäkuuta 2009. Laiva oli julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan kateissa elokuun puoleenväliin saakka, jolloin se löytyi Kap Verden lähistöltä ja kaapparit pidätettiin. Myöhemmin venäläisviranomaiset paljastivat tienneensä laivan sijainnin suuren osan aikaa ja syöttäneensä medialle vääriä tietoja suojellakseen pidätysoperaatiotaan.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.