Mainos

ARAn Nuorisosäätiö-avustus perustui vanhaan laintulkintaan

Nuorisosäätiön kohteelle annettu ylisuuri avustus on poikinut Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAlle huomautuksen. Ympäristöministeriö näpäytti ARAa tiistaina. Huomautus tuli ministeriön antamien ohjeiden rikkomisesta.

Rakennuslehti kertoi pari viikkoa sitten, että Nuorisosäätiön kohde sai ARAlta avustusta 1,5 miljoonaa enemmän kuin sille olisi ministeriön tiukentuneen ohjeistuksen perusteella kuulunut. Avustusta maksettiin Vantaalle rakennettavalle nuorisoasuntohankkeelle keväällä 2008.

ARA selitti ylisuurta avustusta vanhalla laintulkinnalla. Se oli katsonut, että nuorisoasunnot kuuluvat korkeampaan avustusluokkaan, jos kohteessa on pienikin määrä erityistukea tarvitsevien nuorten asuntoja.

Ministeriö paimensi tammikuussa 2008 ARAa kirjeellä muuttamaan tulkintaansa niin, että korkeampaa avustusta maksettaisiin vain niille asunnoille, joita oikeasti käytetään tukiasuntoina. Kohteen muut asunnot voisivat saada avustusta alemman tason mukaan.

ARA muuttikin käytäntöjään paimenkirjeen jälkeen. Muun muassa Nuorisosäätiön kohteen tukemisesta oli kuitenkin tehty alustava päätös jo ennen kirjeen saapumista.

Ei saa toistua

ARA perusteli toimintaansa myös sillä, että avustuskiintiö loppui vuonna 2007 kesken, ja osaa lopullisista tukipäätöksistä jouduttiin lykkäämään seuraavalle vuodelle. Hankkeita tuettiin aiemman tulkinnan mukaan, jotta samaan aikaan avustusta hakeneet saisivat tasapuolista kohtelua. Siirtyneissä oli kaksi nuorisoasuntokohdetta, joista toinen kuului Alkuasunnoille.

Ministeriön mukaan perusteet ovat ymmärrettäviä mutta samanlainen ei saa toistua. Huomautus on seuraamuksista lievin.

Rakennuslehti väitti myös, että kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) olisi ollut silloisen Valtion asuntorahaston, nykyisen ARAn johtokunnassa päättämässä johtamansa Nuorisosäätiön tuista.

Kaikkonen sanoi, että hän oli tarkastanut jääviyskysymyksen eikä johtokunta hänen mukaansa päättänyt yksittäisistä hankkeista. Kaikkonen istui johtokunnassa vuosina 2005-2008.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.