Mainos

Arafatin virallista kantaa rauhanehdotukseen odotetaan

Palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin odotetaan ilmoittavan tänään virallisen kantansa Yhdysvaltain rauhansuunnitelmasta. Arafat antaa ilmoituksensa sen jälkeen, kun hän on keskustellut arabijohtajien kanssa.

Israel-PLO

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat on tapaamassa Egyptin presidenttiä ja muita arabimaiden johtajia Lähi-idän rauhansopimuksen tiimoilta.

Arafat aikoo kertoa Egyptin presidentille Hosni Mubarakille Yhdysvaltain presidentin Bill Clintonin esittämästä Lähi-idän rauhansuunnitelmasta, kertoo Egyptin uutistoimisto Mena. Arafat saapui Kairoon suoraan Washingtonista. Hänen on kerrottu hyväksyneen Clintonin rauhanehdotuksen, mutta tietyin varauksin.

Israel ja palestiinalaiset ovat sopineet erityisedustajien lähettämisestä Washingtonin neuvotteluihin. Israelin ja palestiinalaisten edustajat eivät kuitenkaan käy suoria neuvotteluita keskenään, vaan heidän on tarkoitus neuvotella erikseen Yhdysvaltain edustajan kanssa. Israelin erityisedustajaa odotetaan Washingtoniin mahdollisesti jo tänään tai huomenna. Palestiinalaisten edustajan on kerrottu saapuvan ensi viikolla.

Israelin ja palestiinalaisten väliset uudelleen yltyneet väkivaltaisuudet ovat jatkuneet syyskuusta lähtien.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.