Mainos

Arafatin toimiston tuhoaminen keskeytetty

Israel on toistaiseksi keskeyttänyt palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin päämaja-alueen tuhoamisen Ramallahissa, Länsirannalla.

Päämajaassa piiritettyinä oleville palestiinalaisille on toimitettu vettä ja sähköä. Israelin mukaan myönnytykset ovat kuitenkin väliaikaisia, mikäli Arafat kannattajineen ei suostu antautumaan. Antautumista pidetään hyvin epätodennäköisenä.

Saarretussa rakennuksessa arvioidaan olevan jopa 250 ihmistä, mukaanlukien Arafat. Israelin mukaan sisällä on 50 militanttiepäiltyä, jotka Israel haluaisi pidättää. Israelin radion mukaan Israel on lähettänyt neuvottelijoita keskustelemaan epäiltyjen luovuttamisesta.

Israel myös salli Arafatin kakkosmiehen Mahmud Abbasin tavata muita palestiinalaisviranomaisia tänään, Israelin ulkoministeriö kertoi. Abbas tapaa muita viranomaisia kotonaan, sillä Israel on asettanut hänet ulkonaliikkumiskieltoon. Hän ei esimerkiksi saanut lupaa vierailla Arafatin päämajassa.

Israel aloitti päämajan piirityksen viime torstaina vastauksena itsemurhaiskuille, joka vaativat seitsemän ihmisen hengen. Armeija on tuhonnut kaikki alueen rakennukset varsinaista päämajaa lukuunottamatta.

Muun muassa Yhdysvallat, EU ja Venäjä ovat tuominneet Israelin operaation. Suomen palestiinalaisedustusto on vedonnut presidentti Tarja Haloseen, jotta Suomi toimisi piirityksen lopettamiseksi. Lausunnossaan palestiinalaisedustusto kuvasi Ramallahin tilannetta vaaralliseksi ja hyvin vakavaksi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.