Mainos

Arafatin tila entistä vakavampi

Palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin tila on heikentynyt entisestään. Palestiinalaishallinnon mukaan Arafatin maksa ja munuaiset ovat lopettaneet toimintansa.

Palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin maksa ja munuaiset eivät toimi, kertoo palestiinalaisten ulkoministeri Nabil Shaath.

Shaathin mukaan Arafat on nyt "hyvin kriittisessä tilassa".

- Hänen sydämensä lyö melko hyvin ja keuhkot toimivat edelleen, joten ennakointi tässä vaiheessa on hyvin vaikeaa. Mutta on selvää, että hänen munuaisensa ja maksansa eivät toimi, Shaat sanoi Ramallahissa Länsirannalla tehdyssä haastattelussa.

Joidenkin epävirallisten lähteiden mukaan Arafat on jo kuollut ja hautajaisvalmistelut ainakin ovat täydessä käynnissä. Israel on antanut palestiinalaisille luvan haudata johtajansa Länsirannan Ramallahiin.

Arafatia hoidetaan edelleen ranskalaisessa sotilassairaalassa Pariisissa, minne hänet kuljetettiin viime kuun 29. päivä.

Huhut Arafatin kuolemasta kiihtyivät tänään

Nimettömänä pysytellyt palestiinalaisministeri kertoi aiemmin tänään uutistoimisto AFP:lle Arafatin kuolleen. Myöhemmin kaksi muuta palestiinalaisministeriä vakuutti Arafatin olevan edelleen hengissä, mutta kriittisessä tilassa.

Uutistoimisto Reutersin haastattelema nimetön lähde puolestaan vakuutti, että "Arafat on kuollut ja asiasta kerrotaan virallisesti pian".

Palestiinalaisjohto matkusti Pariisiin

Palestiinalainen johtajanelikkö Ahmed Qurei, ulkoministeri Nabil Shaath, Palestiinan vapautusjärjestön PLO:n pääsihteeri Mahmoud Abbas ja palestiinalaisparlamentin puhemies Rawhi Fattuh matkustivat katsomaan Arafatia ranskalaiseen sotilassairaalaan. Johtoryhmä saapui Pariisiin myöhään eilen illalla torjuttuaan sitä ennen Arafatin vaimon heitä kohtaan esittämät salaliittosyytökset.

Shaath: Arafatia ei ole myrkytetty

Palestiinalaisten presidenttiä Jasser Arafatia ei ole myrkytetty eikä hänellä ole syöpää, vakuuttaa ulkoministeri Nabil Shaath.

- Emme usko eutanasiaan. Ei tule kysymykseenkään, että kukaan tekisi minkäänlaisia päätöksiä hänen elämäänsä ylläpitävistä laitteista, Shaath sanoo.

(MTV3-STT-Reuters)

(Kymmenen uutiset 10.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.