Mainos

Arafatin tila ennallaan

Vakavasti sairaan palestiinalaisten johtajan Jasser Arafatin terveydentilassa ei ole tapahtunut muutoksia, kertoo Ranskan asevoimien edustaja.

Palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin tila ei ole muuttunut "suuntaan eikä toiseen", kertoi Ranskan asevoimien edustaja tänään uutistoimisto AFP:lle.

Israelilainen Yediot Ahronoth -sanomalehti kertoi aamulla verkkosivullaan, että Arafat olisi avannut silmänsä ja kommunikoinut lääkärien kanssa. Tiedolle ei ole saatu vahvistusta mistään muualta, ja palestiinalaislähteet ovat kiistäneet tiedon.

Yedioth Ahronothin YNET-verkkosivu viittasi uutisessaan nimettömään "korkeaan palestiinalaisviranomaiseen", joka on vieraillut sairaalassa viime yönä. Lähde kertoi Arafatin myös kyenneen liikkumaan vuoteessaan.

Arafatin tilasta on kerrottu viime päivinä hyvin ristiriitaista tietoa. Palestiinalaishallinnon tiedottaja Leila Shahid kertoi eilen, että Arafat on koomassa. Hän kiisti aiemmat tiedot, joiden mukaan Arafat olisi aivokuollut.

Vallansiirtoa valmistellaan

Arafatin terveydentilan heikentyessä keskustelu hänen seuraajastaan on yltynyt. Pahimmillaan Arafatin kuolemaan pelätään aiheuttavan kaaoksen palestiinalaisten johdossa.

Eilen 14 palestiinalaisjärjestöä kokoontui Gazan kaistalla vahvistaakseen yhtenäistä rintamaa. Jihad -järjestön edustaja kertoi ryhmien tähtäävän siihen, että kansakunnalle saadaan kaikkia edustava yhteinen johto.

Annan toivoo palestiinalaisilta malttia

YK:n pääsihteeri Kofi Annan toivoo palestiinalaisten hoitavan vallanvaihdon Arafatin jälkeen mahdollisimman kitkattomasti.

New Yorkissa toimittajia tavannut Annan arvioi, että tähän mennessä palestiinalaisten johto on käsitellyt tilanteen hyvin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.