Mainos

Arafatin terveydestä ristiriitaista tietoa

Ranskassa olevien palestiinalaisviranomaisten mukaan palestiinalaisten johtaja Jasser Arafat on ollut koomassa jo useita tunteja ja hänen tilansa on kriittinen. Sen sijaan palestiinalaisten hallituksen edustajan Saeb Erekatin mukaan Arafat ei ole vaipunut koomaan.

Jasser Arafat siirrettiin jo eilen hoitoon teho-osastolle, kun hänen tilansa heikkeni merkittävästi. Arafat muun muassa menetti tajuntansa kolmesti vuorokauden sisällä.

Lääkärit ovat tehneet Arafatille kokeita selvittääkseen hänen kuntonsa heikentymisen syyn. Arafatin läheisen edustajan mukaan palestiinalaisjohtajalle on muun muassa tehty jo tähystys, jossa ei kuitenkaan ilmennyt mitään uutta.

75-vuotias Arafat lennätettiin viime viikolla sairaalahoitoon Pariisin liepeillä sijaitsevaan sotilassairaalaan vakavan verisairauden takia. Ranskalaislääkärit ovat kokeiden avulla pystyneet sulkemaan pois leukemian mahdollisuuden.

Israelin tiedustelujohtajat koolla Arafatin vuoksi

Israelin tiedusteluviranomaiset on kutsuttu koolle keskustelemaan Jasser Arafatin terveydentilasta. Puolustusministeri Shaul Mofazin järjestämään kokoukseen osallistuu ulkomaisen tiedustelun Mossadin, sisäisen turvallisuuspalvelun Shin Bethin ja armeijan tiedustelupalvelun johtoa.

Lisäksi armeijan esikuntapäällikkö Moshe Yaalon on kutsunut koolle palestiinalaisalueilla palvelevat armeijan komentajat. Myös Palestiinan vapautusjärjestön PLO:n johto on kutsuttu hätäkokoukseen Arafatin vuoksi, kertoivat PLO-lähteet.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.