Mainos

Arafatin puolue vaatii syyrialaisministerin teloittamista

Palestiinalaispresidentti Jasser ArafatinFatah-puolue vaatii julkaisemassaan lehtisessä Syyrian puolustusministerin Mustafa Tlasin teloitusta.

Tlas on syyttänyt Arafatia palestiinalaisaatteen pettämisestä. Palestiinalaislehdissä julkaistun lehtisen mukaan Tlasin loukkaava puhe sotii Syyrian presidentin Hafez al-Assadin hallitusta vastaan.

"Nyt kun kansamme julistaa tämän saastaisen petturin veren metsästyksen alkaneeksi ja vaatii hänen teloitustaan, se pitää samalla Syyrian hallitusta johtajineen täysin vastuussa petollisista lausunnoista, jotka vahingoittivat jokaista vapaata ja rehellistä kansalaistamme", lehtisessä sanottiin.

Tlas syytti Arafatia puheessaan tiistaina, Syyrian ja Libanonin armeijan päivänä, palestiinalaisaatteen hylkäämisestä. Hän vertasi Arafatia strippariin, joka on tehnyt myönnytyksiä Israelille Oslon sopimuksen allekirjoittamisesta vuonna 1993 lähtien.

Palestiinalaisviranomaiset ovat vaatineet Syyriaa kumoamaan Tlasin lausunnot ja erottamaan puolustusministerin. Arafat yritti kuitenkin myös lepyttää Syyriaa toteamalla eilen, että Syyria on ollut palestiinalaisten pitkäaikainen tukija.

Lukuisat palestiinalaiset, järjestöt ja yritykset julkaisivat tänään sanomalehdissä ilmoituksia, joissa he tuomitsivat Syyrian puolustusministerin lausumat ja ilmaisivat tukensa Arafatille.

Assad ja Arafat ovat historiallisia vihollisia ja palestiinalaisviranomaiset ovat syyttäneet Syyrian johtoa Palestiinalaisten vapautusjärjestön PLO:n hallintayrityksistä. Syyria on tarjonnut turvapaikkoja radikaaleille palestiinalaisryhmittymille, jotka vastustavat Arafatin rauhanpolitiikkaa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.