Mainos

Arafatin päämajassa pidätettyjen kohtalosta hierotaan sopua

Jasser Arafatin päämajassa Ramallahissa eilen pidätettyjen taistelijoiden kohtalosta ollaan pääsemässä sopuun.

Palestiinalaisministeri Abdul Fattah Hamyelin mukaan uusimmassa sovintoesityksessä esitetään, että kaikki 17 pidätettyä saisivat jäädä päämajaan, eikä heitä kuljeteta Jerikoon, kuten aiemmin ilmoitettiin. Osa miehistä on ryhtynyt nälkälakkoon protestina pidätykselle.

Sanomalehti Jerusalem Post kertoo puolestaan pidätettyjen taistelijoiden johtajan, Al Aksan marttyyrien prikaatien jäsen en Kamal Ghanamin ilmoittaneen, että Israel ja palestiinalaiset ovat sopineet taistelijoiden saavan jäädä päämajaan. Ghanamin mukaan taistelijat saavat jäädä päämajaan sillä ehdolla, että he pitävät yhteyttä vain perheisiinsä eivätkä ryhdy uusiin iskuihin.

Al Aksan marttyyrien prikaatit uhkasi eilen lopettaa tulitaukonsa, jos miehet viedään pois päämajasta ja kuljetetaan Jerikoon. Palestiinalaisryhmä Fatah, jonka aseellisena siipenä marttyyrien prikaateja pidetään, kuitenkin ilmoitti tänään, ettei se hyväksy uhkausta.

Osa taistelijoista oli ehtinyt piileskellä rakennuksessa jo yli puolitoista vuotta ja heidän pidättämistään oli vaadittu useaan otteeseen. Israel oli vaatinut miesten siirtoa vankilaan Jerikossa.

(MTV3-DPA-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.