Mainos

Arafatin ja Netanjahun tapaamisesta uutta toivoa Lähi-itään

Lähi-idän rauhanneuvottelut ovat saaneet uutta toivoa. Israel ja palestiinalaiset aikovat jatkaa johtomiestensä huipputapaamisia säännöllisesti, kertoo Yhdysvaltain Lähi-idän erityislähettiläs.

Arafat ja Netanyahu neuvottelivat aamuyöllä Israelin ja Gazan alueen välisellä rajanylityspaikalla Erezissä. Kyseessä oli johtajien ensimmäinen tapaaminen kahdeksaan kuukauteen. Israelin radion mukaan tapaamisessa sovittiin lisäksi israelilaisten ja palestiinalaisten välisen turvallisuusyhteistyön uudelleenaloittamisesta.

Arafat ja Netanyahu ovat Rossin mukaan yhä erimielisiä useista asioista, mutta hän kuvasi kuitenkin neuvotteluja erittäin myönteisiksi. Johtajat korostivat pitävänsä tapaamista keskinäisten suhteidensa ja rauhanhankkeen uutena alkuna, Ross sanoi.

PLO: Erittäin tärkeä kokous

Palestiinalaiset kutsuivat tänään Arafatin ja Netanyahun tapaamista "erittäin tärkeäksi". Arafatin neuvonantajan Nabil Abu Rdainahin mukaan kyseessä oli merkittävä edistysaskel, mutta vasta tulevaisuus osoittaa mitkä ovat tapaamisen käytännön tulokset.

Ross järjesti Arafatin ja Netanyahun huippukokouksen kiireisesti sen jälkeen kun palestiinalaisten ja israelilaisten rauhanneuvottelut alkoivat uudelleen viime maanantaina. Rossin mukaan Arafat ja Netanyahu katsovat nyt, että osapuolten väliset yhteydet pitäisi komiteoissa käytävien neuvottelujen lisäksi palauttaa kaikilla tasoilla.

Ross ei kertonut, edistyttiinkö huipputapaamisessa pahimmissa kiistakysymyksissä, jotka koskevat juutalaissiirtokuntien rakentamista ja ääri-islamilaisten itsemurhaiskuja. Netanyahu ja Arafat päättivät kaksi ja puoli tuntia kestäneet neuvottelunsa aamulla kommentoimatta tapaamista.
(STT-Reuter-AFP)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.