Mainos

Arafatin hallinto syyttää Syyriaa ja Irania Jerusalemin pommeista

Palestiinalaisten johto syyttää epäsuorasti Syyriaa ja Irania Jerusalemin räjähdyksistä. Presidentti Jasser Arafatin hallinto ei sano suoraan, mutta vihjaa, että Syyria ja Iran ovat kahden viimeaikaisen itsemurhaiskun taustalla.

Arafatin hallinnon pääsihteeri sanoo, että viimeaikaisten hyökkäysten takana on alueen arabi- ja muita maita, jotka haluavat tuhota Lähi-idän rauhanhankkeet.

Palestiinalaispoliisi on pidättänyt kaksi ääri-islamilaisen Hamas-järjestön johtajaa sen jälkeen, kun Jerusalemin keskustassa tehtiin kolme itsemurhapommi-iskua. Pommi-iskuissa menehtyi seitsemän ihmistä ja noin 190 haavoittui. Hamas ilmoittautui aiemmin eilen pommi-iskujen tekijäksi. Palestiinan vapautusjärjestön PLO:n mukaan palestiinalaispoliisi pidättää Hamasin johtajia, koska Hamas toimii vastoin muiden palestiinalaisten etua ja koska ryhmä on pettänyt lupauksensa.

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat peruutti PLO:n edustajan mukaan torstaisen tapaamisensa Hamasin sekä toisen äärijärjestön, Jihadin, johtajien kanssa. Arafat tuomitsi iskut terrorismiksi, joka ei vahingoittanut pelkästään israelilaisia vaan myös palestiinalaisia ja koko rauhanprosessia.

Arafat aikoo matkustaa Gazasta Ramallahiin tänään. Arafat kertoi CBS-televisioyhtiölle Israelin kieltäneen Arafatin helikopterin lennon Ramallahiin, mutta Israelin puolustusministeriön tiedottaja kiisti Arafatin väitteen.
-Arafat voi lentää minne tahansa milloin tahansa, tiedottaja sanoi.

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton vaatii palestiinalaisten Presidentti Jasser Arafatilta jämäkämpiä toimia terrorismin kitkemiseksi.

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on soittanut presidentti Arafatille eilisen Jerusalemin pommi-iskun jälkeen ja sanonut, että lähi-idän rauhanprosessia uhkaava terrorismi on kitkettävä kaikin mahdollisin keinoin.
(STT-DPA-Reuter)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.