Mainos

Arafatia kehotetaan hallituksen vaihtoon

Lahjontaa ja väärinkäytöksiä tutkinut komissio kehotti tänään palestiinalaisten presidenttiä Jasser Arafatia hajottamaan nykyisen hallituksen ja valitsemaan poliitikkojen tilalle asiantuntijoita.

Yhdeksänhenkinen komissio suositti korruptiosyytteen nostamista siviiliasioista huolehtivaa Jamil al-Tarifia vastaan. Lisäksi komissio haluaa syventyä Lähi-idän rauhanneuvotteluissa näkyvästi esiintyneen Nabil Shaathin toimiin sekä liikenneasioita hoitavan Ali Kawasmehin puuhiin.

Presidentti Arafatin käyntiin polkaisemassa aiemmassa selvityksessä kävi toukokuussa ilmi, että eri ministeriöt ovat tuhlanneet ja väärinkäyttäneet yli 1,6 miljardin markan edestä varoja. Summa on 40 prosenttia palestiinalaishallinnon budjetista.

Palestiinalaisten itsehallintoneuvoston asettama komitea suositti tänään, ettei lahjontaan syyllistyneille poliitikoille annettaisi enää mahdollisuutta hallitukseen palaamiseen. Raportti ruotii kovin sanoin myös palestiinalaisten turvallisuusjoukkoja, jotka ovat sekaantuneet verojen ja tullimaksujen keräämiseen.

Palestiinalaisten 88-jäsenisen itsehallintoneuvoston on määrä päättää huomenna, mitä hallitukselle lähitulevaisuudessa tehdään.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.