Mainos

Arafat vierailee Venäjällä

Palestiinalaisjohtaja pyytänee Venäjältä aktiivisempaa otetta Lähi-idän kysymyksessä. Arafat piipahtaa ilmeisesti myös Suomessa.

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat tapaa tänään Venäjän presidentti Vladimir Putinin Moskovassa. Uutistoimisto Itar-Tassin mukaan tapaamisen asialistalla painottuvat Lähi-idän rauhanprosessin kysymykset sekä Venäjän Lähi-idän politiikka. Ennakkoon tapaamista on pidetty merkkipaaluna Venäjän ja Lähi-idän suhteissa. Erityisesti Arafat on mm. peräänkuuluttanut Venäjältä voimakkaampaa osallistumista Lähi-idän asioihin. Arafatin Moskovan matka on osa palestiinalaisjohtajan laajempaa ulkopoliittista kiertuetta. Arafat on kiertänyt arabimaissa ja islamilaisissa maissa sen jälkeen kun palestiinalaisten ja Israelin huippukokous Yhdysvaltain Camp Davidissa päättyi tuloksettomana heinäkuun lopulla.

Tapaaminen myös Halosen kanssa?

Palestiinalaislähteiden mukaan Arafat saapuu Moskovasta lyhyelle vierailulle Suomeen. Asiasta kertoi palestiinalaisten edustuston päällikkö. Arafatin on tarkoitus tavata presidentti Tarja Halonen. Keskustelut käsittelevät ilmeisesti Lähi-idän rauhanprosessia sekä tulevaa palestiinalaisvaltion perustamista. Arafat viipynee Suomessa vain muutamia tunteja. Tasavallan presidentin kansliasta ei ole pystytty vahvistamaan tietoa Arafatin vierailusta.
(STT-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.