Mainos

Arafat valmis rauhanneuvotteluihin

Palestiinalaisten johtaja Jasser Arafat on tänään tuominnut israelilaisiin siviileihin kohdistuneet iskut ja lupasi tehdä niistä lopun. Samalla hän sanoi olevansa valmis rauhanneuvotteluihin kenen tahansa israelilaisjohtajan kanssa.

Arafatin kommentit julkaistiin New York Times -lehden artikkelisivulla. Palestiinalaiset ovat hänen mukaansa valmiit lopettamaan konfliktin. -Me olemme valmiit istumaan samaan pöytään kenen tahansa israelilaisjohtajan kanssa, hänen historiastaan huolimatta, ja neuvottelemaan vapaudesta palestiinalaisille, miehityksen täydellisestä lopettamisesta, turvallisuudesta Israelille ja luovista ratkaisuista palestiinalaispakolaisten ahdinkoon, Arafat kertoi.

Samalla Arafat tuomitsi "terroriryhmien" israelilaisiin siviileihin kohdistamat iskut. Hän painotti, että nämä ryhmät eivät edusta palestiinalaiskansaa. -Ne ovat terroristijärjestöjä ja aion tehdä lopun niiden toimista, hän vakuutti.

Peres piti hyvänä alkuna

Israelin pääministeri Ariel Sharon ei kuitenkaan lämmennyt Arafatin lupauksille. Israelin television haastattelussa Sharon antoi jälleen kerran ymmärtää, että hän kaipaa Arafatilta enemmän tekoja kuin sanoja. -Hän puhuu loputtomiin. Kommentit oli kyllä kirjoitettu pehmeämpään sävyyn, mutta hän on loistava mitä puhumiseen tulee, Sharon huomautti.

Sharon tapaa torstaina Washingtonissa Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin. Sharon on sanonut aikovansa kehottaa Bushia katkaisemaan suhteet Arafatiin.

Israelin ulkoministerin Shimon Peresin mukaan Arafatin lupaus tehdä loppu israelilaissiviileihin kohdistuvista iskuista on "hyvä alku". Hän kuitenkin kehotti Arafatin osoittamaan aikeensa myös teoilla.

New Yorkissa Maailman talousfoorumissa puhunut Peres painotti, että Arafatin on saatava joukko aseistautuneita ryhmiä kuriin, jos hän haluaa toiveensa palestiinalaisten omasta valtiosta joskus toteutuvan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.