Mainos

Arafat vaatii painostamaan Israelia rauhaan

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat sanoi tänään huippukokous raivaa tietä palestiinalaisten valtiolle. Helsingistä Norjaan matkustanut Arafat tapasi tänään lyhyesti pääministeri Kjell Magne Bondevikin ja ulkoministeri Knut Vollebäkin Oslon ulkopuolella Gardermoenissa.

-Me emme pyydä kuuta taivaalta, totesi Arafat tapaamisten jälkeen. Hän syytti Israelia siitä, että rauhanneuvottelut ovat olleet pysähdyksissä yli puolentoista vuoden ajan.

-Pääministeri Benjamin Netanyahu on antanut monia lupauksia, mutta hän on pitänyt vain joitakin niistä, palestiinalaisten presidentti sanoi.

Arafatilta kysyttiin, aikooko hän julistaa Palestiinan valtion riippumatta Washingtonin kokouksen tuloksista.

-Meillä on oikeus julistaa oma valtio, mutta toivomme että Washingtonin neuvottelut tuovat tuloksia, hän vastasi. Arafat on uhannut julistaa Palestiinan valtion 4. toukokuuta 1999 mennessä.

Arafat pyysi Norjaa sekä muita maita painostamaan Israelia entistä kovemmin rauhanprosessissa. Hän muistutti, ettei Oslon rauhansopimus ole kahdenvälinen vaan kansainvälinen sopimus, josta esimerkiksi Yhdysvalloilla on oma vastuunsa. Ariel Sharonin valintaa Israelin uudeksi ulkoministeriksi Arafat ei suostunut kommentoimaan Oslossa kuten ei aiemmin Suomessakaan. Hän totesi vain, että kyseessä on Israelin sisäinen asia.
(STT-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.