Mainos

Arafat uskoo tulitaukoon

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat sanoi tänään, että palestiinalaiset järjestöt saattavat ilmoittaa tulitauosta jo lähitunteina. Äärijärjestöjen edustajat eivät kuitenkaan uskoneet nopeaan ratkaisuun.

-Asiasta ei vielä ole virallista päätöstä, mutta ilmoitus voidaan ehkä antaa muutaman tunnin kuluttua, Arafat kertoi toimittajille.

Hamasin ja Islamilainen Jihad -järjestön edustajat kielsivät edelleen suostuneensa Arafatin Fatah-liikkeen ehdottamaan tulitaukoon. Islamilainen Jihad-liikkeen johtaja Mohammed Al-Hindi sanoi järjestönsä selvittävän parhaillaan vankiloissa ja piilossa olevien jäsentensä kantoja tilanteeseen. Tulitaukopäätös voidaan saavuttaa muutaman päivän kuluessa, hän totesi.

-Sopimusta ei ole. Ei ole mitään. Ei ole mitään paperia kolmikuukautisesta tulitauosta, Ismail Hanyiah, Hamasin edustaja tähdensi. Myös Haniyah lupasi järjestönsä päättävän lopullisesta kannastaan lähipäivinä.

Syytöksiä rauhanprosessin viivyttämisestä

Tiekarttana tunnettu rauhansuunnitelma näytti olevan vastatuulessa, kun konfliktin osapuolet syyttelivät toisiaan sopimusten rikkomisesta. Palestiinalaisten pääministeri Mahmoud Abbas ilmaisi eilen huolensa "Israelin tiekartan toimeenpanemisen sakkaamisesta."

-Israelin on välittömästi alettava toteuttaa sopimiaan asioita, kuten palestiinalaiset ovat tehneet, Abbas vaati. Yhdysvaltain presidentti George W. Bush puolestaan korosti eilen, että Hamasin kaltaiset äärijärjestöt on lopetettava ennen kuin rauha voidaan saavuttaa. Jasser Arafatin avustaja Ahmed Adel-Rahman kutsui Bushin huomautusta "ilmiselväksi kutsuksi sisällissotaan".

Tuhat päivää kestänyt väkivalta jatkuu

Israelin ja palestiinalaisten yhteenotot jatkuivat eilen ja tänään Länsirannalla. Israelin armeija surmasi kaksi palestiinalaissiviiliä hyökkäyksessä, jonka kohteena oli etsintäkuulutettu Hamasin taistelija. Tänään isku kostettiin: Fatah-järjestöstä erkaantunut ryhmä surmasi israelilaisen turvamiehen lähellä "vihreää linjaa", joka erottaa Länsirannan Israelista.

Punaisen Ristin kansainvälinen komitea tiedotti tänään, että tuhat päivää jatkunut kansannousu on vaatinut jo yli kolmetuhatta kuolonuhria. Haavoittuneita on lähes kymmenen kertaa enemmän. Noin kolme neljästä uhrista on palestiinalaisia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.