Mainos

Arafat toivoo läpimurtoa rauhanneuvotteluissa

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat sanoi tänään toivovansa, että Israelin kanssa käytävissä neuvotteluissa saataisiin aikaan läpimurto. Arafat saapui iltapäivällä viralliselle vierailulle Norjaan.

Yhdysvallat on moittinut Arafatia sanoen vierailun vaikeuttavan Lähi-idän rauhanneuvotteluja.
-Teemme parhaamme, Arafat vakuutti Norjassa.

Israelin vetäytymistä Hebronista koskevat neuvottelut ovat juuttuneet paikoilleen, ja Yhdysvaltain erityislähettiläs Dennis Ross syytti Arafatia neuvottelujen vaikeuttamisesta tämän lähdettyä Euroopan kiertomatkalleen. Arafatin mukaan neuvottelut jatkuvat edelleen hänen matkansa aikana komiteatasolla.

Israel ja palestiinalaiset ovat toistuvasti neuvotelleet Israelin vetäytymisestä Länsirannalla sijaitsevasta Hebronin kaupungista. Lähi-idän rauhansopimuksen mukaan israelilaissotilaiden oli määrä poistua Hebronista jo aiemmin, mutta maan uusi hallitus ei ole noudattanut sopimusta.

Arafat sanoi tänään tulleensa Norjaan saadakseen "apua norjalaisilta ystäviltään". Arafatin oli määrä vierailla huomenna Suomessa, mutta vierailua jouduttiin lykkäämään Arafatin kiireisen aikataulun vuoksi. Norjasta Arafat jatkaa Irlantiin ja Espanjaan.
(STT-NTB-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.