Mainos

Arafat tapasi ääriryhmien edustajia

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat pyysi tänään palestiinalaisia ääriryhmiä liittymään hänen johtamaansa vastarintakampanjaan Israelia vastaan, mutta ääriryhmät vaativat edelleen aseellista taistelua juutalaisvaltiota vastaan.

Gazassa järjestettyyn "kansallisen yhtenäisyyden" kokoukseen osallistui satoja eri vastarintaryhmien edustajia. Joukossa olivat myös ääri-islamilaiset Hamas ja Jihad, jotka ovat ilmoittautuneet syyllisiksi lukuisiin Israelissa tehtyihin pommi-iskuihin.

Hamas muistutti kokouksessa kannattavansa aseellista taistelua "palestiinalaisten oikeuksien palauttamiseksi" ja vaati Arafatia peruuttamaan Israelin kanssa tehdyt sopimukset. Arafat toisti puolestaan omassa puheenvuorossaan, että palestiinalaisten olisi toimittava yhdessä selvitäkseen "nykyisen vaikean tilanteen tuomista haasteista".

Israelin johdolle suunnatussa viestissä Arafat vakuutti, että palestiinalaisia "ei voi pakottaa polvilleen" taloussaarrolla. Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu, joka syyttää Hamasia viimeaikaisista terrori-iskuista ja vaatii Arafatilta toimia terrorin kitkemiseksi, on eristänyt kostoksi palestiinalaisalueet ja jäädyttänyt palestiinalaisten itsehallintoviranomaisten varoja miljoonien dollarien arvosta.
(STT-AFP)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.