Mainos

Arafat syyttää Israelin armeijaa

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat syyttää Israelin armeijaa rauhansuunnitelman tuhoamisesta. Pääministeri Mahmoud Abbas puolestaan uhkaa erolla ellei hän saa lisävaltuuksia.

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat arvioi, että Israelin asevoimien viime päivinä ampumat ohjukset romuttavat Lähi-idän tiekarttana tunnetun rauhansuunnitelman. Israelin armeija kiihdytti äärijohtajien jahtaamista elokuussa tehdyn itsemurhaiskun jälkeen.

Arafat sanoi uutiskanava CNN:n haastattelussa pitävänsä tiekarttaa "kuolleena" ja syytti tilanteesta yksinomaan Israelin armeijaa. Hänen mukaansa palestiinalaiset ääriryhmät eivät suostu enää tekemään toista tulitaukojulistusta.

Arafat moitti myös Yhdysvaltain presidenttiä George W. Bushia riittämättömistä toimista väkivaltaisuuksien lopettamiseksi ja huomautti, että Israelin ja palestiinalaisten neuvottelupyrkimykset näyttävät jääneet Irakin miehityksen ja Valkoisen talon vaalivalmisteluiden varjoon.

Arafatin neuvonantaja Nabil Abu Rudeina korosti myöhemmin uutistoimisto AFP:lle, että palestiinalaiset ovat edelleen sitoutuneet tiekarttaan. Hän kieltäytyi kuitenkin kommentoimasta suoraan Arafatin lausuntoa.

Abbas uhkaa erota ellei saa lisävaltuuksia

Valtataistelua presidentti Jasser Arafatin kanssa käyvä palestiinalaisten pääministeri Mahmoud Abbas varoittaa puolestaam luopuvansa virastaan. Abbas uhkaa eroamisella, ellei hän saa lisää valtuuksia rauhanponnisteluihin.

Palestiinalaisten tiedotusministeri Nabil Amr kertoi asiasta. Amrin mukaan Abbas aikoo pyytää torstaina kansanedustajilta luottamuslausetta politiikalleen ja uhkaa erolla, ellei enemmistö asetu pääministerin linjan taakse.

Abbasin on määrä selvittää tulevassa istunnossa myös uudistusohjelman etenemistä. Israelin hallitus ja Yhdysvallat pitävät palestiinalaishallinnon muuttamista välttämättömänä yritettäessä toteuttaa rauhansuunnitelmaa.

(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.