Arafat: Sota Israelia vastaan ei mahdoton

Palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin mukaan sotakaan Israelia vastaan ei ole mahdoton jos rauhaa Länsirannalle ei saada.

Presidentti Jasser Arafatin mukaan palestiinalaiset eivät epäröi puolustaa itseään millä tahansa keinolla, Israelin vastainen sota mukaanlukien. Arafat viittasi aseellisen selkkauksen mahdollisuuteen saudiarabialaiselle Okaz-sanomalehdelle antamassaan haastattelussa.

-Pyrimme rauhaan, mutta jos meidät pakotetaan puolustautumaan, emme epäröi käydä sotaa, sanoo Arafat haastattelussa. Palestiinalaiset saivat tukea Jordanian kuninkaalta Abdullah II:lta. Kuningas piti Israelia syypäänä provokaatioon, joka johti verisiin yhteenottoihin armeijan ja mielenosoittajien välillä.

Arabimaiden edustajat kokoontuivat tänään Egyptin pääkaupunkiin Kairoon pohtimaan tilannetta. Kokoukseen saapunut palestiinalaisten tiedotusministeri Jasser Abed Rabbo vaati Israelin armeijaa vetäytymään mellakka-alueilta jännityksen vähentämiseksi.

-Tilanne palestiinalaisalueilla on tulehtunut, ja israelilaiset pahentavat sitä keskittämällä joukkoja palestiinalaiskaupunkien ympärille ja Jerusalemin liepeille, Rabbo sanoi.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat