Mainos

Arafat nimitti turvallisuusjohtajan uudelleen

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat on nimittänyt Abdel Razzek al-Majeidan uudestaan turvallisuusjohtajaksi. Pääministeri Ahmed Korei hakee silti eroa.

Uusi turvallisuusjohtaja tulee kontrolloimaan turvallisuutta kaikilla palestiinalaisalueilla.

Arafatin päätös nimittää Moussa Arafat turvallisuusjohtajaksi aiheutti aseellisia yhteenottoja palestiinalaisalueilla viikonloppuna. Nyt Arafat on nimittänyt vanhan turvallisuusjohtajan takaisin paikalleen, ja Moussa Arafat jää hoitamaan Gazan alueen turvallisuutta.

Uusi nimitys ei kuitenkaan ole vienyt Korein erohaluja. Hän on esittänyt nimityksen johdosta eronpyyntönsä, mitä Arafat ei ole hyväksynyt.

Pääministeri Korei ilmoitti tänään, että eronpyyntö pysyy yhä voimassa ja että hän odottaa Arafatilta kirjallista vastausta.

- Olen jättänyt eronpyyntöni kirjallisena presidentille. En ole vielä saanut kirjallista vastausta ja siksi katson, että eronpyyntö on yhä voimassa, Korei sanoi.

Korein mukaan suurin osa ministereistä on kuitenkin eroa vastaan. Myös Arafat ilmoitti useaan otteeseen viikonloppuna, ettei hyväksy eroa.

Palestiinalaisten hallinto kokoontui tänään hätäkokoukseen sisäpoliittisen kriisin vuoksi. Palestiinalaiset puolestaan juhlivat saadessaan entisen turvallisuusjohtajansa takaisin.

Palestiinalaisten turvallisuusjohtajan tehtävä on ollut ilman hoitajaa viime vuodesta saakka. Myös tuolloin Arafat ja Korei joutuivat törmäyskurssille turvallisuusjohtajasta.

Turvallisuuskiistalla voi kuitenkin olla myös positiivisia puolia. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoikin tänään, että turvallisuuskiista voi johtaa uudistuksiin, jotka voisivat mahdollistaa neuvottelut israelilaisten ja palestiinalaisten yhteisestä valtioista.

(MTV3-STT-Reuters)

(Seitsemän uutiset 19.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.