Mainos

Arafat: Neuvottelut äärijärjestöjen kanssa käynnissä

Palestiinalaisten johtaja Jasser Arafat ilmoitti tänään jatkavansa pyrkimyksiä tulitaukosuunnitelman aikaansaamiseksi palestiinalaisten äärijärjestöjen kanssa.

Neuvotteluiden kerrottiin katkenneen, kun Israelin joukot tekivät tuhoisan ilmaiskun Gazaan 22. heinäkuuta. Arafat sanoi pitävänsä rauhanprosessia ainoa tienä eteenpäin verenvuodatuksen ja Israelin miehityksen lopettamiseksi.

Israelin puolustusministeri Binyamin Ben-Eliezer vakuutti puolestaan aloittavansa turvallisuuskeskustelut palestiinalaisministeri Abdel Razzak al-Yahyan ja muiden viranomaisten kanssa alkuviikosta.

Israelin valtiovarainministeriö lupasi myös palauttaa 70 miljoonaa sekeliä eli vajaat 14 miljoonaa euroa jäädyttämiään verovaroja palestiinalaishallinnolle lähipäivien aikana.

Arafat vaati Israelin hallitusta vapauttamaan kaikki palestiinalaishallinnolle kuuluvat rahat ja huomautti, että luvattu erä kattaa vain vajaan yhden prosentin jäädytetyistä varoista.

Palestiinalaislähteiden mukaan Israelin ja palestiinalaishallinnon valtiovarainministereiden oli määrä keskustella tänään palestiinalaishallinnon verovarojen vapauttamisesta.

Israelin radion ilmoitti, että tapaaminen kuitenkin peruuntui. Kokouksen peruuntumisen syystä ei ollut tietoa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.