Mainos

Arafat matkusti USA:han

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat on matkustanut Yhdysvaltoihin keskustellakseen Lähi-idän rauhasta. Israelissa Netanjan kaupungissa 40 haavoittui kolmen pommin räjähdettyä iltapäiväruuhkassa.

Palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin ja Yhdysvaltain presidentin Bill Clintonin on tarkoitus tavata mahdollisesti jo tänään Valkoisessa talossa, missä Clinton vielä kertaalleen esittelee palestiinalaisille rauhanehdotustaan.

Israel on omalta osaltaan hyväksynyt Clintonin ehdotuksen rauhansopimuksen pohjaksi, mutta palestiinalaiset ovat vaatineet tarkennuksia muun muassa palestiinalaispakolaisten ja Jerusalemin kohtaloon liittyvissä kysymyksissä.

Lähi-idän rauhanhanke koki viimeksi eilen uuden takaiskun, kun ainakin 40 ihmistä haavoittui kolmen pommin räjähdettetyä Netanjan kaupungissa Tel Avivin pohjoispuolella. Poliisi epäilee tekoa itsemurhaiskuksi.

Palestiinlaisten tiedotusministeri Yasser Abed Rabbo on tuominnut pommi-iskun.

Israel: ei välittömiä kostotoimia

Israel ei aio ryhtyä välittömiin toimiin Netanjan kaupungin pommi-iskun vuoksi.

Pääministeri Ehud Barakin koolle kutsuma hätäkoukous päätti, että Israel ei tässä vaiheessa ryhdy suoriin toimiin palestiinalaisia vastaan.

Israelin parlamentti sen sijaan on antanut tukensa kovanlinjan oikeistosiiven ehdotukselle, jonka mukaan palestiinlaispakolaisten paluumuuttoa Israeliin vaikeutetaan.


(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.