Mainos

Arafat lupasi rauhantoimia

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat lupasi taistella väkivaltaa vastaan, mutta varoitti kuitenkin "valtavasta väkivallan purkauksesta", mikäli Israel jatkaa tiukkoja toimiaan palestiinalaisia vastaan. -Pyrimme ehdottomasti kaikin tavoin turvallisuuden takaamiseen, kertoi Arafat tavattuaan israelilaisia oppositiopoliitikkoja. Hän ei kuitenkaan kertonut minkälaisiin toimiin palestiinalaisviranomaiset aikovat ryhtyä estääkseen ääri-islamilaisten väkivallanteot.

Israelin viranomaiset ilmoittivat, ettei palestiinalaisia vastaan suunnattuja toimia lievennetä, ennen kuin Arafat ryhtyy sanoista tekoihin.

Rankaisutoimien lieventämisen sijaan israelilaiset ovat vihastuttaneet palestiinalaisia entisestään aikomalla jatkaa palestiinalaisten miehitetyille alueille luvatta rakentamien talojen purkamista. Israelilaiset ovat myös ilmoittaneet, että 400 miehitetyllä Länsirannalla asuvaa juutalaista voi aloittaa valmistelut siirtokuntansa laajentamiseksi.

Tänään julkaistussa haastattelussa Arafat arvosteli tiukin sanoin Israelin pääministeriä Benjamin Netanyahua.

-Netanyahu on julistanut sodan meitä vastaan ja meidän on valmistauduttava tulevaa varten. Tilanne on äärimmäisen vakava, Arafat sanoi israelilaislehti Yedioth Ahronothin haastattelussa.

Arafat varoitti, että Israelin hallituksen toimet voivat johtaa "valtavaan väkivallan purkaukseen".

Israel epäilee, että palestiinalaiset ääriryhmät olivat viimeviikkoisen tuhoisan pommi-iskun takana, vaikka syyllisten henkilöllisyyttä ei olekaan saatu selville. Palestiinalaiset puolestaan uskovat, että itsemurhaiskun tekijät tulivat ulkomailta, mahdollisesti Etelä-Libanonista.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.