Mainos

Arafat: Länsirannan aita "sionistista rasismia"

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat on tänään suominut kovin sanoin Israelin turvallisuusaidan rakennushanketta. Arafatin mukaan Länsirannalle rakennettava aita on "hirmuinen loukkaus ja sionistisen rasismin osoitus".

Arafat myös vertasi aidanrakennusta Etelä-Afrikassa käytössä olleeseen apartheid-politiikkaan. -Missään olosuhteissa ei ole mahdollista, että hyväksyisimme aidan rakentamisen. Torjumme sen kokonaan, Arafat sanoi. Arafatin avustajan mukaan aita ei rauhoita aluetta, vaan tuottaa vain lisää väkivaltaa.

Israel aloitti useita satoja kilometrejä pitkän turvallisuusaidan rakentamisen Länsirannalla eilen. Aidalla pyritään rajoittamaan Israelin puolelle tehtäviä itsemurhaiskuja. Maan puolustusministeriön edustaja sanoi, että Israel ei kuitenkaan ole rakentamassa uutta Berliinin muuria.

Yhdysvallat arvosteli tänään aidan rakentamista ja ilmoitti vastustavansa hankkeita, joilla pyritään määräämään rajoista ilman neuvotteluja. Yhdysvaltain mukaan aita saattaa vaikeuttaa myös tavallisten palestiinalaisten elämää.

Arafat torjui Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusneuvonantajan Condoleezza Ricen väitteet, joiden mukaan palestiinalaishallinto on korruptoitunut ja tukee terrorismia.

Israel surmasi etsityn taistelijan

Israelin joukot ovat tänään surmanneet etsimänsä palestiinalaisen taistelijan Walid Sbeichin, 28, Betlehemin länsipuolella sijaitsevassa kylässä, palestiinalaiset sairaala- ja turvallisuuslähteet kertoivat. Sbeich kuului Arafatin Fatah-järjestön aseelliseen siipeen Al Aksan marttyyrien prikaateihin.

Israelin poliisin mukaan Tulkaremin pohjoispuolella tehtiin tänään itsemurhaisku. Räjähdys tapahtui lähellä Israelin rajapoliisin partiota, mutta iskun tekijää lukuun ottamatta kukaan ei kuollut tai haavoittunut. -Partio havaitsi epäilyttävän henkilön ja käski häntä pysähtymään. Sitten räjähti, poliisin edustaja kertoi.

Helikoptereiden tukemat Israelin sotilaat tunkeutuivat Länsirannalla sijaitsevaan Yamounin kylään ja tulittivat palestiinalaisten turvallisuusjoukkojen asemia sekä Hamasiin kuuluvan palestiinalaistaistelijan taloa ja autoa, silminnäkijät kertoivat. Joukkojen kerrottiin vetäytyneen joitakin tunteja myöhemmin tekemättä pidätyksiä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.