Mainos

Arafat ja Levy neuvottelivat

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat ja Israelin ulkoministeri David Levy saatiin sittenkin yhteiseen neuvottelupöytään Maltalla, missä he osallistuivat Euroopan unionin ja Välimeren maiden ulkoministerikokoukseen.

Arafat ja Levy neuvottelivat Lähi-idän rauhanneuvottelujen jatkamisesta. Molemmat osapuolet sanoivat tapaamisen jälkeen, ettei keskusteluissa päästy yhteisymmärrykseen neuvottelujen jatkamisaikataulusta. Tapaamista pidettiin silti hyödyllisenä.

-Ajatuksia vaihdettiin sydämellisessä ja erittäin lämpimässä hengessä ja vakuutettiin sitoutumista rauhanprosessiin. Molemmat johtajat olivat yhtä mieltä siitä, että on tehtävä todellinen yritys rauhankehityksen saamiseksi jälleen liikkeelle, sanoi Arafatin avustaja Marwan Kanafani.

Levy, joka tapasi erikseen myös palestiinalaisten suunnitteluministerin Nabil Shaathin, sanoi rohkaistuneensa tapaamisesta.
-Jatkamme kotiinpaluun jälkeen pyrkimyksiä aloittaa neuvottelut uudelleen, Levy sanoi.

Lähi-itä viivästytti loppuasiakirjaa

Lähi-idän kriisi hallitsi kaiken aikaa kokousta, jossa oli tarkoitus keskittyä EU:n ja Välimeren alueen yhteistyön lisäämiseen. Myös kokouksen loppuasiakirjan laatiminen viivästyi usealla tunnilla, kun osapuolet eivät päässeet sopuun Lähi-itää koskevasta asiakirjan muotoilusta.

Kokoukseen osallistuneet arabimaat olisivat halunneet asiakirjaan selkeän sanamuodon, jossa olisi tuomittu Israelin siirtokunnat palestiinalaisalueilla. Lopullisessa muotoilussa painotetaan yleisesti alueen rauhankehityksen tärkeyttä.
(STT-Reuter-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.