Mainos

Arafat ja Korei sopuun ministerinimityksestä

Kiista Korein sisäministeriehdokkaan Nasser Yussefin nimityksestä uhkasi johtaa Korein väistymiseen pääministerin tehtävistä heti nimityksensä jälkeen.

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat ja vasta nimitetty pääministeri Ahmed Korei ovat ratkaisseet ministerinimitystä kokevan kiistansa.

Arafatin neuvonantajan Nabil Abu Rudeinan mukaan Korein hätätilahallituksen toimivaltuudet astuvat voimaan välittömästi ja Nasser Yussef nimitetään sisäministeriksi myöhemmin.

Kiista Korein sisäministeriehdokkaan Yussefin nimityksestä uhkasi johtaa Korein väistymiseen pääministerin tehtävistä heti nimityksensä jälkeen.

-Pääministeri ja hänen hallituksensa, jotka vannoivat virkavalansa, jatkavat työtään kuukauden loppuun asti palestiinalaisten lain mukaan Arafatin ja Abu Alan sovinnon jälkeen, Rudeina sanoi käyttäen Koreista tämän kutsumanimeä.

Hallituksen nimittäminen ehti aiheuttaa kitkaa myös Arafatin ja palestiinalaisten parlamentin välillä. Korei on toiminut parlamentin puhemiehenä seitsemän vuotta. Israel on uhannut karkotuksella Arafatia, joka julisti hiljan palestiinalaisalueet hätätilaan ja halusi nimittää itse suppean hätätilahallituksen. Korei piti parempana sitä, että hallituksen kokoonpanon olisi tavalliseen tapaan hyväksynyt parlamentti. Hän tarjoutui eroamaan sen jälkeen, kun hallitusnimitystä käsittelemään torstaiksi kutsuttu parlamentin istunto peruttiin.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.