Mainos

Arafat ja Jeltsin tapasivat

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat tapasi presidentti Boris Jeltsinin tänään Moskovassa. Venäläisten uutistoimistojen mukaan Jeltsin otti Arafatin vastaan "palestiinalaisten laillisesti valittuna johtajana ja Venäjän kansan ystävänä".

Arafat kertoi olevansa erittäin iloinen siitä, että Jeltsin vaikutti hyväkuntoiselta. -Se on suuri ilo koko maailmalle, Arafat totesi hymyilevälle Jeltsinille.

Kremlin tapaamisen jälkeen antamassa lausunnossa korostettiin Venäjän ja palestiinalaisten hyviä suhteita. Jeltsin kertoi Arafatille, että oikeudenmukaisen ja kokonaisvaltaisen rauhan aikaansaaminen Lähi-itään on yksi Venäjän ulkopolitiikan ensisijaisia tavoitteita.

Jeltsin kehotti myös palestiinalaisia ja Israelia sopimaan "palestiinalaisalueen lopullisesta asemasta". Venäjä on suhtautunut myönteisesti palestiinalaisten itsenäistä valtiota koskeviin vaatimuksiin, jotka Israel puolestaan torjuu.

Arafat kiitti myös Jeltsiniä Venäjän Lähi-idän rauhankehitykselle antamasta panoksesta. Venäjä on ollut yhdessä Yhdysvaltojen kanssa tukemassa rauhanprosessia, vaikkakin se on jäänyt suurelta osin Yhdysvaltain varjoon tässä tehtävässä.
(STT-Reuter-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.