Mainos

Arafat ja Israelin ulkoministeri tapasivat

Palestiinalaisten presidentin Jasser Arafat ja Israelin ulkoministeri Shlomo Ben-Ami sopivat eilisiltana Kairossa neuvonpidon jatkamisesta, Israelin Kairon suurlähetystö kertoi. Ben-Ami ja Arafat keskustelivat väkivallan lopettamisesta ja rauhanneuvottelujen käynnistämisestä uudelleen pikakokouksessa, jota isännöi Egyptin presidentti Hosni Mubarak. Hän oli myös kutsunut osapuolet Kairoon.

Israelin suurlähetystön mukaan jatkoneuvottelujen ajankohtaa ei ilmoitettu liki parituntisen neuvonpidon jälkeen. Myöskään neuvottelujen sisällöstä ei kerrottu tarkemmin. Ben-Ami palasi neuvottelujen jälkeen heti Israeliin.

Israelin hallituslähteet varoittelivat ennakkoon, että neuvotteluissa tuskin tapahtuu läpimurtoa samaan aikaan kun osapuolia neuvottelupöytään patistellut Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on lopettamassa virkakauttaan. Ben-Ami ja Egyptin presidentti Hosni Mubarak keskustelivat aiemmin eilen tavoista lopettaa väkivalta Lähi-idässä.

Israel pyrkii rauhaan

Israel pyrkii yhä palestiinalaisten kanssa sopimukseen, jonka pohjana olisi Clintonin suunnitelma rauhansopimukseksi, sanoi Ben-Ami Kairossa tavattuaan Mubarakin.

-Kävimme läpi joitakin keskeisiä kysymyksiä, jotka yhä estävät meidän ja palestiinalaisten välisen rauhasopimuksen, sanoi Ben-Ami. Parasta olisi Ben-Amin mukaan, jos osapuolet nyt esittäisivät ehtonsa Clintonin esityksen pohjalta. Ben-Ami sanoi, että Israel neuvottelee palestiinalaisten kanssa nyt sekä turvallisuus- että poliittisista kysymyksistä.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.