Mainos

Arafat: Israelin on noudatettava YK:n päätöslauselmia

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat vaati tänään Brysselissä, että Israelin on noudatettava YK:n päätöslauselmia. Hän sanoi toivovansa, että Yhdysvallat painostaisi Israelia samalla tavalla kuin se painosti äskettäin Irakia Irakin ja YK:n välisessä asetarkastuskiistassa.

Palestiinalaisten oikeuksia käsittelevässä kokouksessa puhunut Arafat kehotti kansainvälistä yhteisöä ja YK:ta tekemään kaikkensa palestiinalaisten tukemiseksi ja rauhan suojelemiseksi. Arafatin mukaan Irak joutui taipumaan selkkauksessa, koska koko maailma tuki YK:n päätöslauselmien toteuttamista. Kaikkien on noudatettava päätöslauselmia, myös Israelin, Arafat sanoi lehdistötilaisuudessa.

-Toivon, että kaikki ne maat, jotka vaativat Irakia noudattamaan YK:n päätöslauselmia, tekisivät niin myös Israelin kohdalla. Lähi-idän rauhanhanke on ajautunut umpikujaan, koska Israelin pääministerin Benjamin Netanyahun johtamalla hallituksella ei ole ollut poliittista tahtoa toteuttaa rauhansopimuksen vaatimuksia, Arafat sanoi.

Kysyttäessä koska Arafat olisi valmis tapaamaan pääministeri Netanyahun hän vastasi, että Israelin on ensin täytettävä rauhansopimuksen ja YK:n päätöslauselmien ehdot, erityisesti vedettävä joukkonsa palestiinalaisalueilta.
-Heti sen jälkeen olen valmis tapaamaan Netanyahun, Arafat sanoi ja jatkoi, että muussa tapauksessa Lähi-idän rauha on vaarassa. Arafat puhui palestiinalaisten oikeuksia käsittelevässä kokouksessa, jonka järjestäjinä toimivat YK, Islamilaisten maiden järjestö sekä Arabiliitto.

Järjestäjät totesivat kokouksen aattona, että EU:lla voisi tulevaisuudessa olla merkittävä rooli alueella. EU on tärkein rahoittaja Lähi-idässä ja se on yrittänyt viime aikoina kohottaa myös poliittista profiiliaan. EU:n ulkoministerit päättivät eilen kokouksessaan jatkaa taloudellista tukeaan palestiinalaisille ensi vuoden alusta, kun nykyinen avustusohjelma päättyy. EU ja sen jäsenmaat antoivat vuosina 1993-1997 kaikkiaan 1,8 miljardia dollaria (10 miljardia markkaa) taloudellista apua palestiinalaisille. Summa on yhteensä 54 prosenttia koko kansainvälisen yhteisön avusta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.