Mainos

Arafat hyväksyi neuvottelukutsun

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat on hyväksynyt kutsun saapua Yhdysvaltoihin neuvottelemaan presidentti Bill Clintonin kanssa Lähi-idän rauhanprosessista.

Arafatin tulevan Yhdysvaltainvierailun tarkkaa ajankohtaa yritetään parhaillaan sovitella, koska aikataulut ovat nykyisin hyvin tiukat, kertoi palestiinalaisten neuvottelija Saeb Erekat illalla Washingtonissa. Hän oli tavannut Clintonin turvallisuusneuvonantajan Sandy Bergerin.

Ereket toivoi, että matkasuunnitelma voidaan lyödä lukkoon ja ilmoittaa muutaman tunnin kuluessa. Presidentti Clinton matkusti perjantaina Pohjois-Kaliforniaan tukemaan varapresidentti Al Goren vaalitaistelua. Ensi viikon lopulla hän matkustaa Aasiaan.

YK:lta ruoka-apua palestiinalaisille

YK:n alainen Maailman elintarvikeohjelma (WFP) on ilmoittanut aloittavansa hätäohjelman ruokkiakseen 300 000 palestiinalaista, joilta Israel on evännyt pääsyn Israelissa oleville työpaikoille.

Maailman elintarvikeohjelma aikoo ensi hätään toimittaa lähipäivinä 650 tonnia ruokaa 13 000:lle suurimmassa puutteessa olevalle perheelle, kertoi järjestön tiedottaja Christiane Berthiaume. Maailman

Kauraa

elintarvikeohjelma arvioi parhaillaan Länsirannan ja Gazan alueen avuntarvetta, mutta varautuu toimittamaan kolmen kuukauden aikana noin 12 000 tonnia ruokaa 300 000 ihmiselle.

Palestiinalaishallinnon mukaan 200 000 tarvitsee viipymättä elintarvikeapua taloudellisen toiminnan häiriintymisen ja tulonmenetysten vuoksi, kertoi Berthiaume. WFP toivoo lahjoittajamailta anteliasta ja pikaista osallistumista uuteen avustusohjelmaansa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.