Mainos

Arafat: Epäiltyjä ei luovuteta

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat ei aio luovuttaa Israelin vaatimia palestiinalaisia, ilmoitti Arafatin edustaja tänään.

Israelin puolustusministeriön edustaja sanoi tänään uutistoimisto AFP:lle, ettei Israel ole antanut palestiinalaisille luetteloa ihmisistä, joita Israel vaatii. Luetteloa ei puolustusministeriön edustajan mukaan tarvita, koska "he tietävät hyvin, ovatko he sekaantuneet terroristitoimintaan". Neljän vaaditun nimet Israel on ilmoittanut.

Israel katkaisi aamulla sähkön, veden ja puhelinyhteydet palestiinalaishallinnon päämajasta Länsirannalla, mihin Arafat on saarrettu, kertoi palestiinalaishallinnon edustaja. Myöhemmin Israel ilmoitti joukkojensa katkaisseen veden ja sähkön vahingossa. Israel salli johtojen korjaamisen.

Israelin armeija on kolme päivää piirittänyt Arafatin päämajaa Ramahallassa Länsirannalla ja jatkanut päämaja-alueen tuhoamista. Tänään puskutraktorit alkoivat purkaa presidentinkanslian vieressä olevaa toimisto- ja kokousrakennusta.

Arafatin puolesta eri puolilla Länsirantaa ja Gazaa varhain aamulla ja uudelleen puoliltapäivin. Israelilaiset sotilaat surmasivat tänään neljä palestiinalaista Länsirannalla pidetyissä mielenosoituksissa, joissa vaadittiin Arafatin piirityksen lopettamista. Tuhannet mielenosoittajat osoittivat mieltään Israelin armeija vahvisti kahden kuoleman ja sanoi vastanneensa tuleen. Palestiinalaiset sairaalalähteet kertoivat israelilaissotilaan ampuneen teini-ikäisen, joka oli uhmannut ulkonaliikkumiskieltoa Nablusissa. -Arafat on vahvistanut, ettei hän aio polvistua Sharonin edessä. Arafat on myös antanut miehilleen määräyksen, ettei kukaan saa antautua rakennuksesta, sanoi Arafatin avustaja Hatem Abdel Khader. Sunnuntai-iltana Israel vaati 50:tä palestiinalaista antautumaan. Aiemmin Israel sanoi 20 terrorismista epäillyn piileskelevän Arafatin toimistossa, mutta Israel nosti lukua, kun Israelin turvallisuuspalvelu oli kuulustellut alueelta lähteneitä. Palestiinalaiset kiistävät, että alueella olisi "terroristeja". EU-maat ovat ilmaisseet huolensa tilanteesta ja Yhdysvallat on kehottanut Israelia harkitsemaan tekonsa seurauksia. Palestiinalaisten pääneuvottelija Saeb Erekat oli sunnuntaina sitä mieltä, että kansainvälinen yhteisö ei ole osoittanut riittävästi huolestumista. -Mitkään yhteydenottomme israelilaisiin, eurooppalaisiin ja amerikkalaisiin eivät ole tuottaneet selviä tuloksia, hän sanoi. Ruotsin ulkoministeri Anna Lindh sanoi sunnuntaina pelkäävänsä Arafatin henkilökohtaisen turvallisuuden puolesta. Venäjä kehotti sunnuntaina Israelia lopettamaan Arafatin päämajan piirityksen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.