Mainos

Arafat ei päässyt Betlehemiin

Israel on pitänyt palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin poissa Betlehemistä tänä jouluna ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen.

Arafat puhui kansalleen televisiossa ja radiossa illalla ja syytti Israelia rikoksesta sen estettyä hänen osallistumisensa perinteiseen joulumessuun. -Puhun teille ja sydämeni on raskas surusta, koska tankit, sementistä rakennetut tarkastuspisteet ja hyökkääjän tukahduttavat aseet ovat estäneet osallistumiseni teidän kanssanne tämän pyhän juhlan vuosittaiseen viettoon, jota en ole jättänyt väliin kertaakaan sen jälkeen, kun palasin rakkaaseen maahamme, Arafat sanoi.

Betlehemin joulunvietto alkoi aiemmin päivällä synkissä merkeissä, kun epävarmuus Arafatin tulosta varjosti juhlallisuuksia. Samanaikaisesti Länsirannalla puhjenneet väkivaltaisuudet synkensivät myös tunnelmaa.

Betlehemin pormestari Hanna Nasri sanoi aiemmin illalla, ettei hänkään aio osallistua joulumessuun, jos Arafat ei tule. Nasri on uskonnoltaan katolilainen.

Arafat tapasi päivällä palestiinalaiskristittyjen johtajia Ramallahissa, jossa hän on käytännössä kotiarestissa. Kirkkokuntien johtajat tuomitsivat Arafatin Betlehemin-matkan estämisen.

Myös Vatikaani tuomitsi aiemmin päivällä Israelin toimet. Vatikaanin mukaan Israelin päätös on mielivaltainen.

Arafat on osallistunut Betlehemissä keskiyön messuun joka joulu sen jälkeen kun Betlehem tuli palestiinalaisten valvontaan 1995.

(MTV3-STT-AP-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.