Mainos

Arabinaiset facebookkaavat aktiivisesti

Valtaosa internetiä käyttävistä arabinaisista käyttää nettiä myös työajan ulkopuolella. Internet on naisille tärkeä väline etenkin yhteydenpidossa ystäviin. Nettiä käyttävät arabinaiset ovat myös aktiivisia facebookkaajia, ulkoministeriön Global.Finland -portaali kertoo.

Saudi-Arabiassa ja Yhdistyneissä Arabiemiraateissa toimivan tutkimuslaitoksen tutkimuksessa libanonilaiset naiset osoittautuivaat aktiivisimmiksi netinkäyttäjiksi. Lähes 70 prosenttia tutkimukseen osallistuneista libanonilaisnaisista viettää työajan ulkopuolella netissä yli seitsemän tuntia viikossa.

Egyptin, Kuwaitin, Qatarin ja Yhdistyneiden Arabiemiraattien naisista noin puolet viettää vapaa-ajastaan keskimäärin tunnin päivässä verkossa.

Yhteisöllisistä medioista Facebook on ylivoimaisesti suosituin arabinaisten keskuudessa. Libanonilaisista naisista yli 90 prosentilla on Facebook-tili. Noin kymmenyksen pienemmillä kannatusluvuilla seuraavat egyptiläiset ja Yhdistyneiden Arabiemiraattien facebookkaavat naiset.

- Kaikki tuntuvat ajattelevan, että arabinaiset eivät ole aktiivisia internetin käyttäjiä, mutta tutkimus osoittaa perinteisissäkin kulttuureissa elävien naisten arkielämän olevan modernissa murroksessa, tutkijat toteavat.

Tutkimuksessa tarkasteltiin kymmenen arabimaan naisten netinkäyttöä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.