Mainos

Arabiliitto vetosi YK:hon

Arabiliitto vetosi eilen kansainväliseen yhteisöön Israelin uusimpien asutussuunnitelmien toteuttamisen estämiseksi. YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu ensi viikolla keskustelemaan Israelin suunnitelmista rakentaa asuntoja Itä-Jerusalemiin.

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat uhkasi eilen julistaa itsenäisen Palestiinan valtion vastatoimena juutalaisasutuksen laajentamiselle Itä-Jerusalemissa. Arabiliitto vetosi YK:n turvallisuusneuvostoon, jotta se taivuttaisi Israelin perumaan päätöksensä rakentaa asuntoja juutalaisille Itä-Jerusalemiin.

Arafat puhui Arabiliiton kokouksessa Kairossa. Kokous käsittelee Israelin suunnitelmia lisätä juutalaisasutusta pääasiassa arabien asuttamassa Itä-Jerusalemissa. Arafat syytti Israelin pääministeriä Benjamin Netanyahua siitä, että tämä muuttaa ja rikkoo sopimuksia, jotka on solmittu.

Egyptin ulkoministeri Amr Mussa varoitti puolestaan, että Israelin suunnitelmat laajentaa asutusta haittaavat arabien ja Israelin välien parantamista.

Arafat jatkaa Kairosta Yhdysvaltoihin tapaamaan presidentti Bill Clintonia. Myös Yhdysvallat on ilmaissut huolensa siitä, että asutussuunnitelma uhkaa Lähi-Idän rauhanpyrkimyksiä.

Israel varoitti Arafatia itsenäisyysjulistuksesta

Israel varoitti tänään palestiinalaisten presidenttiä Jasser Arafatia julistamasta Palestiinaa itsenäiseksi valtioksi.
-Yksipuolinen julistus olisi uskomattoman tyhmä teko. Se olisi todiste Arafatin sokeudesta, Israelin presidentti Ezer Weizman sanoi Haifassa.

Hän toivoi, että kaikki asianosaiset "osoittaisivat jonkin verran älyä" etsiessään ratkaisua kriisiin. Myös pääministeri Benjamin Netanyahun läheinen avustaja Danny Naveh varoitti, että itsenäisyysjulistus olisi räikeä rikkomus Israelin ja PLO:n solmimia sopimuksia vastaan.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.