Mainos

Arabijohtajat tuomitsivat terrorismin

Egyptin, Jordanian ja palestiinalaisten johtajat tuomitsivat tänään Kairossa pitämänsä huippukokouksen päätteeksi terrorismin ja kehottivat Israelia aloittamaan uudelleen rauhanneuvottelut palestiinalaisten kanssa "niin pian kuin mahdollista".

Presidentti Hosni Mubarak, kuningas Hussein ja Jasser Arafat vaativat yhteisessä julkilausumassaan Israelia pidättymään kaikista toimista, jotka ovat "rauhan hengen" vastaisia, muun muassa juutalaissiirtokuntien rakentamisesta ja palestiinalaisten maan takavarikoinnista.

Johtajat ilmaisivat myös tyytyväisyytensä siihen, että Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright on saapumassa vierailulle Lähi-itään tällä viikolla. He toivoivat vierailun osoittautuvan menestykseksi.

Kairon tapaamista edelsivät torstaina Jerusalemissa sattuneet kolme itsemurhaiskua, joissa kuoli seitsemän ihmistä ja lähes 200 haavoittui. Uudet hyökkäykset syöksivät maaliskuusta lähtien keskeytyksissä olleet Lähi-idän rauhanneuvottelut entistä syvempään kriisiin.

Yhdysvaltain ulkoministerin Madeleine Albrightin on määrä lähteä Washingtonista Israeliin tiistaina. Hänen odotetaan vierailevan noin viikon kestävällä matkallaan myös palestiinalaisalueilla, Egyptissä, Saudi-Arabiassa, Jordaniassa ja Syyriassa. Vierailun ei uskota kuitenkaan tuovan läpimurtoa Lähi-idän kireään tilanteeseen.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.