Arabiemiirikunnissa lento-onnettomuus

Iranilainen matkustajakone on syöksynyt maahan Arabiemiirikuntien liiton alueella. Turmassa kuoli ainakin 43 ihmistä.

Lentoturma Arabiemiirikunnissa 10.2. 2004

Arabiemiraateissa ainakin 43 ihmistä on saanut surmansa iranilaisen matkustajakoneen maahansyöksyssä. Kish Airlines -yhtiön kone syöksyi maahan hieman ennen laskeutumista Sharjahin kansainvälisen lentokentän liepeillä. Kolme ihmistä selvisi onnettomuudesta hengissä. Kahden on kerrottu olevan kriittisessä tilassa.

Kone oli lähestymässä Sharjahin lentokenttää, kun se syöksyi maahan hieman ennen laskeutumista.

Koneen kyydissä oli tiettävästi 40 matkustajaa ja viisi miehistön jäsentä. Matkustajat olivat lentoyhtiön listojen perusteella kotoisin Iranista, Intiasta, Egyptistä, Nepalista, Nigeriasta ja Filippiineiltä.

Onnettomuuden yksityiskohdista on liikkunut hyvin erilaisia tietoja. Maan uutistoimiston WAM:in mukaan kone oli lähestymässä Sharjahin lentokenttää, kun se syöksyi maahan hieman ennen laskeutumista. Kone oli tulossa Persianlahdella sijaitsevalta Kishin saarelta.

Läheisen rakennustyömaan työntekijät kertoivat nähneensä koneen vaappuvan oudosti ja sen moottoreista kuuluneen outoa ääntä. Koneen on myös kerrottu olleen lähdössä Sharjahista kohti Kishiä. Epätietoisuutta oli myös siitä, putosiko kone torille, kentän alueelle, asuinalueelle vaiko joutomaalle.

Sharjah on yksi Arabiemiraattien seitsemästä emiirikunnasta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat